3 redenen waarom het handig is om een creditcard te hebben voor vakantie

Als je op vakantie gaat zijn er verschillende reden waarom een creditcard van pas kan komen. Als je zorgt dat je deze voor je vakantie aanschaft kun je op vakantie gebruik maken van de voordelen. Hier staan 3 reden waarom een creditcard handig is op vakantie.

Makkelijk betalen met dezelfde creditcard

Als je op vakantie gaat naar een plek waar ze niet dezelfde munt hebben als jouw eigen land is een creditcard erg handig. Deze kun je namelijk in alle landen gebruiken voor alle verschillende munten. De creditcardmaatschappij zorgt er achteraf voor dat de goed munt gebruikt wordt voor de betaling. Je hoeft dus geen geld te wisselen in dat land of contant geld op te nemen vanaf je bank in dat land. Ook hoef je je bankpas niet op internationaal te zetten als je een creditcard gebruikt.

Verzekerd op vakantie

Als je iets koopt met een creditcard is dit automatisch verzekerd. Dit is dus ook zo als je een vakantie koopt met je creditcard. Je hebt direct een annuleringsverzekering en ook ben je verzekerd voor het hotel. Als blijkt dat daar iets mis is gegaan kun je je geld gewoon weer terug krijgen via de creditcardmaatschappij. Er zijn verschillende manieren om een creditcard aan te schaffen. Je zou kunnen beginnen met een goedkope creditcard.

Borg betalen met een creditcard

In het buitenland zijn er veel bedrijven die je borg laten betalen met een creditcard. Je ziet het bijvoorbeeld bij autoverhuur. Je krijgt de auto mee zonder borg achter te laten, je hoeft alleen je creditcardnummer op te geven. Als je de auto in goede staat terugbrengt zal daar niks mee gebeuren. Als er nou iets kapot is of je brengt hem te laat terug, kan het autoverhuurbedrijf geld van je creditcard afhalen. Dan is er geen gedoe meer met het terugbetalen met borg.