Wat zijn de kosten van een privé jet

Ga je op vakantie of bezoek je een evenement, dan kan het een optie zijn om per vliegtuig te reizen. In veel gevallen is dat een aantrekkelijke mogelijkheid als je grote afstanden moet overbruggen, of wanneer de factor tijd een voorname rol speelt. Met het vliegtuig ben je immers snel op de plek van bestemming. Die relatief korte reistijd kan een voordeel zijn, maar de nadelen mag je niet uit het oog verliezen.

Vliegen per privé jet
Reis je per vliegtuig, dan is het noodzakelijk dat je op tijd aanwezig bent. Je zult bijvoorbeeld je boardingpass moet ophalen en ook zul je de securitychecks moeten ondergaan. Kortom, het kan voor behoorlijk wat oponthoud zorgen. Is tijd een factor van belang, dan kan het huren van een privé jet een goed alternatief zijn. Je vliegt dan een stuk comfortabeler en de wachttijd is aanzienlijk korter. Toch denkt men vaak dat het huren van een privé jet duur is. Als je het echter slim aanpakt vallen die kosten juist ontzettend mee.

Een vlucht per privé jet: de kosten
De exacte privé jet kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt de prijs in principe bepaald door het type toestel wat je wenst te gebruiken, de bestemming en het aantal passagiers. Met die gegevens in het achterhoofd kunnen de kosten per persoon dus meevallen. Zo kun je per privé jet van Maastricht naar Londen vliegen in een Legacy 600 Executive. Dit toestel is ruim genoeg voor dertien passagiers en de vlucht kost gemiddeld 2500 euro. Dat komt dan neer op een prijs per persoon van 192 euro. Die prijs is vergelijkbaar met een businessclass ticket. Het verschil met een regulier businessclass ticket is dat een vlucht met een privé jet juist ook andere voordelen met zich meebrengt.

De voordelen
Een van de grootste voordelen van het reizen per privé jet is de factor tijd. In principe kun je vertrekken vanaf elk gewenst vliegveld. Dat betekent dat je niet gebonden bent aan een grote luchthaven als Schiphol. Daarnaast heb je als passagier van een privé jet talloze privileges. Denk bijvoorbeeld aan voorrang bij de paspoortcontroles en toegang tot speciale lounges op luchthavens.

Ook tijdens de vlucht merk je duidelijk dat het reizen per privé jet een totaal andere ervaring oplevert. Alles is erop gericht om de reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen zodat je helemaal uitgerust arriveert. De bemanning van het vliegtuig heeft alle tijd voor je en de mate van privacy is ongekend in vergelijking met een lijnvlucht. Iets wat minstens zo belangrijk is bij een vliegreis is de afhandeling van de bagage. Terwijl het regelmatig voorkomt dat passagiers van een lijnvlucht hun bagage kwijt raken, is dit bij een privé jet nagenoeg uitgesloten.

Bron: First Class Aviation