Een Thailand visum aanvragen voor uw reis

Bent u van plan om het prachtige Thailand in de nabije toekomst te bezoeken? Dit prachtige land is een van de populairdere bestemmingen geworden voor de Nederlandse toeristen. Het komt natuurlijk vooral door de gunstige valuta wisselingen dat zo veel Nederlandse toeristen afreizen naar Thailand. Echter, heeft u ook een Thailand visum nodig om het land in te mogen. Dit kan soms nog lastig zijn, aangezien de procedures en regels regelmatig veranderd worden. Bovendien verschillen de procedures per land en is het aanvragen van een visum voor Thailand niet te vergelijken met de visumaanvraag voor Rusland bijvoorbeeld. Het Thailand visum aanvragen kan ook via een visumbureau. Zo een bureau ontneemt alle zorgen en zorgt ervoor dat het proces soepel verloopt. Zo kunt u vrijwel zeker zijn van een Thailand visum. In dit blog zal u lezen over de visa voor minder dan dertig dagen en de visa voor meer dan dertig dagen.

De benodigdheden voor een Thailand visum

Het betreden van Thailand met visum is een echt avontuur, maar voordat u een visumaanvraag doet is het verstandig om deze lijst met vereisten door te lezen. Het kan voorkomen dat u voor nare situaties komt te staan in een vreemd land waar u de taal niet spreekt. Een ongeldig visum kan zelfs bestraft worden. Alhoewel dit vandaag de dag minder snel gebeurt door de steeds hechtere samenwerking van landen, wilt u uiteraard geen risico lopen..

 

Ten eerste is het, logischerwijs, ontzettend belangrijk dat uw paspoort nog voor minimaal 9 maanden geldig is. Wanneer u een Thailand visum bezit in het land, maar geen geldig paspoort heeft, kan het alsnog benarde situaties creëren. Dit is tevens ook de reden waarom een kopie van het paspoort meegenomen moet worden. Een kopie van de pagina waar uw foto en gegevens op staan is dan gewenst. Dit kan voorkomt dat wanneer een paspoort verloren gaat, u geen identificatie meer heeft. Op deze manier zal de politie kunnen achterhalen dat u inderdaad toegang heeft om in het land te verblijven.

Een kopie van de vluchtgegevens

Let er bij de aanvraag van een Thailand visum op dat u een kopie van de vluchtgegevens heeft. Neem tevens ook een kopie van de ticket van de heenreis mee om aan te kunnen tonen dat u het land op legale wijze bent ingereisd. Dit zorgt ervoor dat eventuele interactie met lokale agenten soepeler verloopt. Vervolgens moet u ook een kopie inleveren van de eerste reis die u naar Thailand geboekt heeft. Hierdoor kan het land overzicht houden van wie er wel of niet aanwezig is. Het kan zo zijn dat er ook gevraagd wordt om een bevestiging van uw eerste overnachting in Thailand. Dit om te garanderen dat u wel echt een toegevoegde waarde zal zijn voor het land.

 

 

Ten derde is het essentieel dat u twee pasfoto’s meestuurt voor de ambassade. Het is tevens belangrijk dat de pasfoto’s wel recent van u genomen zijn. Dit voorkomt dat u niet herkend wordt via een pasfoto. Voor een werkvisum voor Thailand zijn ook gegevens van uw bedrijf vereist. Tot slot is het logischerwijs van belang dat het officiële aanvraagformulier tot in de puntjes wordt ingevuld. Het formulier zal tevens ondertekend moeten worden, zodat wettelijk vastgesteld kan worden dat u dit naar waarheid heeft ingevuld. Het liegen bij een visumaanvraag, kan u in een zeer lastig parket brengen in het buitenland en zelfs bij uw eigen overheid.